Wie o wie wordt de nieuwe burgemeester van Zwijndrecht!?

Gepubliceerd op 8 september 2023 om 14:08

De gemeente Zwijndrecht zoekt een nieuwe burgemeester. In Zwijndrecht is nu Edo Haan tijdelijk burgemeester, maar op termijn komt er weer een nieuwe, vaste burgemeester in Zwijndrecht.

In de zoektocht naar een nieuwe burgemeester vraagt de gemeenteraad aan inwoners, ondernemers en organisaties in Zwijndrecht om mee te denken over het profiel voor de nieuwe burgemeester. Via www.mijnburgemeesterzwijndrecht.nl kan iedereen tot en met 24 september aangeven welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet hebben.

 
De gemeenteraad is nieuwsgierig of Zwijndrecht vindt dat de nieuwe burgemeester bijvoorbeeld een stabiele factor of een enthousiaste vernieuwer moet zijn. Of dat de nieuwe burgemeester zich vooral richt op de uitdagingen van vandaag of juist op de uitdagingen van de toekomst. En of de burgemeester zakelijk blijft of ook gevoelens laat zien. Het invullen van de vragenlijst is anoniem en duurt ongeveer 3 minuten. Wie dat wil kan zijn gegevens doorgeven om op de hoogte gehouden te worden van hoe het profiel eruit komt te zien én maakt dan ook kans op een meet & greet met de nieuwe burgemeester.Profielschets
Een onafhankelijk onderzoeksbureau neemt de enquête af. De uitkomsten worden gebruikt bij het opstellen van de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Dit is een overzicht van eigenschappen, kennis en ervaring die de nieuwe burgemeester moet hebben. Op basis van wat inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en andere belanghebbenden belangrijk vinden en aandragen, stelt de gemeenteraad een profiel voor de nieuwe burgemeester op. De gemeenteraad bespreekt het profiel met de commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de heer Jaap Smit, in een vergadering van de raad. Op advies van de commissaris van de Koning stelt de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de vacature open en start de sollicitatieprocedure.   


Proces
Op www.zwijndrecht.nl/nieuweburgemeester staat meer informatie over het proces en de besluitvorming rondom een nieuwe burgemeester.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.