22 jaar geleden werd de wereld opgeschrokken door aanslagen in New York

Gepubliceerd op 11 september 2023 om 07:15

Op 11 september 2001 werd de wereld opgeschrikt door een reeks van terroristische aanslagen in de Verenigde Staten. Vier vliegtuigen werden gekaapt door leden van de islamitische extremistische groepering Al-Qaeda.

 

Twee van deze vliegtuigen werden ingezet als menselijke bommen en vlogen rechtstreeks in de Twin Towers van het World Trade Center in New York, waardoor deze gebouwen instortten. Een ander vliegtuig crashte in het Pentagon in Arlington, Virginia, terwijl het vierde vliegtuig, United Airlines Flight 93, neerstortte in een veld in Pennsylvania nadat dappere passagiers waren opgestaan tegen de kapers.

 

De aanslagen van 11 september waren buitengewoon verwoestend en tragisch. Bijna 3.000 mensen verloren hun leven en duizenden anderen raakten gewond. Deze gebeurtenissen hadden niet alleen een enorme impact op de Verenigde Staten, maar ook op de rest van de wereld. Het was een keerpunt in de geschiedenis en veranderde de manier waarop we met terrorisme omgaan.

 

Naar aanleiding van de aanslagen werden er wereldwijd veiligheidsmaatregelen aangescherpt en de internationale gemeenschap kwam samen in een gezamenlijke strijd tegen het terrorisme. De aanslagen leidden tot langdurige oorlogen in Afghanistan en Irak, met als doel het verslaan van Al-Qaeda en het voorkomen van toekomstige terreurdaden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.