Komende zondag World Suicide Prevention Day

Gepubliceerd op 7 september 2023 om 23:30

Let op: denk jij aan zelfmoord? Praat er over. Bel nu gratis: 0800-0113. Zij staan voor je klaar. 

Op zondag 10 september is het World Suicide Prevention Day. Een dag waarop we stilstaan bij de mensen die zijn overleden door suïcide, bij mensen die een poging hebben overleefd en bij iedereen die door suïcide is geraakt.

 

Elk jaar vindt de Wereld Suïcide Preventie Week plaats, een internationale campagne die tot doel heeft om bewustwording te creëren over suïcide en het belang van preventie. Het doel van deze week is om het taboe rondom suïcide te doorbreken en mensen aan te moedigen om openlijk te praten over geestelijke gezondheid en zelfmoordpreventie.

 

tekst gaat verder onder de afbeelding

Gedurende de Wereld Suïcide Preventie Week worden er wereldwijd verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd, zoals lezingen, workshops, herdenkingsbijeenkomsten en informatiedagen. Deze initiatieven richten zich op het vergroten van kennis over suïcidepreventie, het herkennen van risicofactoren en het aanbieden van hulp en ondersteuning aan mensen met suïcidale gedachten.


Het belangrijkste doel van de Wereld Suïcide Preventie Week is het verlagen van het aantal zelfmoorden wereldwijd. Door het creëren van bewustzijn en het bieden van de juiste hulp en ondersteuning, kunnen we levens redden en mensen helpen om hun mentale gezondheid te verbeteren.


Het is van groot belang dat we het stigma rondom geestelijke gezondheidsproblemen doorbreken en openlijk praten over suïcidepreventie. Samen kunnen we levens redden en mensen ondersteunen in hun strijd tegen suïcidale gedachten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.