Zwijndrecht denkt gemengd over speelvoorzieningen

Gepubliceerd op 18 september 2023 om 12:02

Tientallen speeltuinen zijn er in Zwijndrecht en over een aantal wordt geklaagd en een ander aantal niet. Dat is de conclusie die getrokken kan worden uit een poll van deze site.

 

36 procent van de deelnemers is tevreden met de voorzieningen die de gemeente biedt. Wat hen betreft hoeft er niks te veranderen. 31 procent heeft gemengde gevoelens over de speelplaatsen. Daarbij wordt vertelt dat regelmatig speeltoestellen vies of stuk zijn en als onveilig worden ervaren. Melders voelen zich niet gehoord na een zogenaamde Fixi-melding (gemeente app).

 

De andere 31 procent van de stemmers vind dat de gemeente onder de maat voorziet in speelplaatsen voor kinderen. Zij vinden dat er te weinig aandacht wordt besteed aan de bestaande plekken en dat er te weinig van zijn.

 

Speeltuinen belangrijk

Speeltuinen zijn belangrijk voor kinderen omdat ze een cruciale rol spelen in hun fysieke, cognitieve en sociale ontwikkeling. Door te spelen en zichzelf uit te dagen op klimtoestellen, glijbanen en schommels, ontwikkelen kinderen hun motorische vaardigheden en vergroten ze hun lichaamsbewustzijn. Ook leren ze belangrijke sociale vaardigheden, zoals samenwerken, delen en communiceren met andere kinderen. Bovendien stimuleert de speeltuin de fantasie en creativiteit van kinderen, waardoor ze nieuwe werelden kunnen verkennen en plezier kunnen hebben. Kortom, speeltuinen zijn essentieel voor het bevorderen van de gezonde ontwikkeling van kinderen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.