Jan van der Hammen in Spektakel voor Alzheimer Dag

Gepubliceerd op 28 augustus 2023 om 23:03

Elk jaar wordt op 21 september, Wereld Alzheimer Dag, wereldwijd aandacht gevraagd voor de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Ieder jaar staat de dag in het teken van het vergroten van bewustzijn en begrip voor deze slopende ziekte.

 

Alzheimer treft miljoenen mensen over de hele wereld en heeft een enorme impact op hun leven en dat van hun naasten. Het geheugenverlies en de cognitieve achteruitgang kunnen leiden tot verwarring, frustratie en een verlies van zelfstandigheid. Het is dan ook van groot belang dat er meer bekendheid wordt gegeven aan de ziekte en de impact ervan.

 

Optreden in Spektakel
Wereld Alzheimer Dag biedt een platform voor tal van evenementen en activiteiten. Organisaties, zoals Alzheimer Nederland, organiseren bijvoorbeeld lezingen, workshops en wandelingen om mensen bewust te maken van dementie en informatie te verstrekken over hoe zij kunnen helpen.

 

In Zwijndrecht vind die donderdagavond een spraakmakend optreden van Jan van der Hammen, met muzikale omlijsting plaats. Van der Hammen laat u op een spraakmakende manier kennis maken met dementie en hoe de ziekte te herkennen is.

Van 19.30 - 21.30 uur  (zaal open 19.00 uur) In het Spektakel aan het Norderstedtplein 10 in Zwijndrecht. U kunt zich aanmelden bij Carla van der Slot: cvdslot@xs4all.nl of tel. 06 54665264

 

Onderzoek
Op Wereld Alzheimer Dag wordt ook aandacht besteed aan het belang van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en behandelingen van Alzheimer. De zoektocht naar een geneesmiddel is nog in volle gang, en iedereen kan hieraan bijdragen door bijvoorbeeld geld in te zamelen voor onderzoek of vrijwilliger te worden in zorginstellingen.

 

Door Wereld Alzheimer Dag, en alle activiteiten eromheen, wordt de samenleving uitgenodigd om zich in te zetten voor mensen met dementie en hun naasten. Het vergroten van bewustzijn en begrip is een cruciale stap in het bieden van ondersteuning, het doorbreken van stigma en het verbeteren van de kwaliteit van leven voor iedereen die met Alzheimer te maken heeft.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.