Het weer van deze week: na regen komt zonneschijn!

Gepubliceerd op 14 augustus 2023 om 12:41

Dit is het weerbericht van deze week door weerplaza.nl!


Maandag wordt het op grote schaal zomers warm met maxima van 25 tot 27 graden. Op de Waddeneilanden blijft het kwik net onder 25 graden steken. De wind waait uit het zuiden en dit zorgt ervoor dat het ook op de standen van de Noordzee 25 graden wordt. Wel kan in de loop van de middag de wind op de stranden van zee gaan waaien. Ver het land in komt deze zeewind niet.

 

Pas nog wel op met zonnen. De zon is schijnt tussen 12:00 en 15:00 met UV-Index 6. Dit betekent dat een onbeschermde huid binnen 15 tot 30 minuten kan verbranden. Overigens verschijnen er in de middag sluierwolken en ook stapelwolken. In de avond is vooral in het zuidoosten van het land kans op onweersbuien.

 

Dinsdag en woensdag lijken sterk op elkaar. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af en een lokale bui behoort tot de mogelijkheden. Op veel plekken blijft het echter op beide dagen droog. Op dinsdag waait de wind uit westelijke richtingen en woensdag is de wind noordelijk. Beide windrichtingen zijn in de kustprovincies ‘vanaf zee’, waardoor het daar wat koeler is dan in het binnenland. De maxima komen uit tussen zo’n 21 graden op de Waddeneilanden en direct langs de Noordzeekust tot lokaal 26 graden in Limburg.

 

In de tweede helft van de week zoekt de wind de oosthoek op. Het wordt daarbij warmer met op vrijdag op grote schaal 25 tot 29 graden. Het weerbeeld bestaat donderdag en vrijdag uit veel zonneschijn.

 

Zaterdag wordt het mogelijk nog wat warmer, maar ook de luchtvochtigheid zou op deze dag wel eens flink hoger kunnen zijn. Hierdoor wordt het broeierig en stijgt ook de kans op regen- en onweersbuien.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.