Einde vakantie: ondanks regen toch positief

Gepubliceerd op 11 augustus 2023 om 07:20

Het weer… het heeft ons deze zomervakantie flink bezig gehouden. Terwijl het nu zonnig en droog is, en dat ook even zo lijkt de blijven, als we de weerdeskundigen mogen geloven, heeft het de afgelopen weken eigenlijk niks anders gedaan dan regenen en regenen. Maar, hebben we daardoor onze zomervakantie laten verpesten?

 

De maand Juli was dit jaar nat, natter, natst. Met gemiddeld over het land 110 millimeter tegen normaal 78 millimeter (berekend over de automatische weerstations), was juli dus nat. Gemiddeld regende het ook beduidend vaker dan normaal, met 61 neerslaguren tegen een klimatologisch gemiddelde van 40 uur, aldus het KNMI.

 

46 procent van de stemmers op onze poll vind dat de regen zijn of haar vakantie niet heeft verpest. 54 procent geeft aan dat de regen wel een beetje negatieve invloed had op de zomervakantie. Maar, niemand vind dat de regen volledig roet in het eten… we bedoelen de vakantie heeft gegooid.

 

We zitten aan het begin van de maand augustus. Hoewel het regenachtig begon, schijnt inmiddels de zon relatief vaker dan de afgelopen weken. En het lijkt er op dat dat de komende weken ook zo blijft! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.