Burgemeester sluit woning na vondst wietkwekerij

Gepubliceerd op 7 augustus 2023 om 22:45

Met ingang van maandag 7 augustus 2023, heeft de gemeente een woning aan de Ds. D.A. van den Boschstraat voor drie maanden laten sluiten. In de woning in Zwijndrecht werd in juni 2023 een hennepkwekerij aangetroffen.

 

De hennepkwekerij was volop in bedrijf en telde 239 hennepplanten, 288 hennepstekken en 820 gram henneptoppen. De professioneel opgezette kwekerij bestond uit drie kweekruimtes en was voorzien van een tent, lampen, ventilatoren, een afzuiginstallatie, tijdklokken en een waterbak. Ook werd er illegaal stroom afgetapt.


Openbare orde herstellen
De burgemeester kan elk pand in de gemeente sluiten voor de maximale termijn van drie maanden, als er een handelshoeveelheid drugs, een hennepkwekerij of een drugslab wordt aangetroffen. Ook bij voorbereidende activiteiten voor het opzetten van een kwekerij of een drugslab worden panden tijdelijk gesloten. De burgemeester wil met het sluiten van panden de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hij deze praktijken niet tolereert. Burgemeester Edo Haan:"In Zwijndrecht is geen plek voor criminele praktijken."

 

Hard aanpakken
De gemeente pakt de productie van verdovende middelen hard aan. Deze vorm van criminaliteit werkt ondermijnende criminaliteit in de hand en brengt gevaren met zich mee voor bewoners en omwonenden. De kans op brand en lekkage is groot. Gebruikte apparatuur is veelal brandgevaarlijk en vaak is er geknoeid met de stroom. Criminelen die zich bezighouden met hennepteelt gebruiken onderling veel geweld en trekken vaak meer criminaliteit aan. Bewoners worden gechanteerd of bedreigd. De sluitingen zijn een signaal naar (drugs)criminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring is dat hierdoor de bereidheid om verdachte zaken te melden toeneemt.

 

Signaleren en melden
Signalen van buurtbewoners zijn bij de aanpak van criminaliteit zeer belangrijk. Inwoners die verontrustende, vreemde zaken zien, kunnen contact opnemen met de politie. Dat kan via het telefoonnummer 0900 – 8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 – 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.