Het weer van deze week: lage temperaturen en nattigheid

Gepubliceerd op 24 juli 2023 om 12:07

Het weerbericht van deze week door Weerplaza.nl:

Vandaag en morgen
Een regengebied schuift over het oosten weg. Eerst is er nog veel bewolking aanwezig, maar vanuit het zuidwesten begint het op te klaren. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind en het wordt 20 tot 23 graden. Helemaal droog wordt het niet, want vanmiddag komen vanuit het westen buien opzetten. Deze kunnen fel uitpakken met onweer, hagel en een vlagerige wind. In de avond trekken de buien weg en klaart het op. Met minima van 10 tot 14 graden is het fris. Morgen meer zon en soms een bui bij 20 graden.

 

Woensdag: buien
Het blijft licht wisselvallig met vooral in de ochtend en begin middag flink wat buien.    enkele buien en droge perioden waarin de zon af en toe schijnt. Bij een matige westenwind wordt het 19 tot 21 graden.

 

Donderdag: kletsnat
Een actieve depressie trekt van west naar oost over ons land. De dag verloopt grijs en een geruime tijd valt er regen. Het wordt 20 of 21 graden bij een matige tot aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind, 3-5 Bft.

 

Vrijdag: ook nat
Ook vrijdag houden we het niet helemaal droog. Vooral in de ochtenduren kan het af en toe flink doorplenzen. In de loop van de dag wordt het vanuit het westen droger en breekt de zon af en toe door. Het wordt 20 tot 24 graden bij een matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten, 3-5 Bft.

Weekend:
Het wisselvallige zomerweer blijft standhouden. Dagelijks kunnen buien ontstaan en soms schijnt de zon. De middagtemperatuur blijft met 20 tot 23 graden ietwat aan de lage kant voor de tijd van het jaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.