Het weer: Wisselvallige week met regen en wat zon

Gepubliceerd op 17 juli 2023 om 17:26

Het weerbericht van deze week door Weerplaza:

 

Vandaag en morgen
Over het midden en oosten trekken een paar buien, die lokaal fel kunnen uitpakken. Er is ook kans op onweer. Vanavond trekken de buien naar het oosten weg en er volgen brede opklaringen. De minima liggen komende nacht rond 12 graden. Dinsdag belooft een fraaie zomerdag te worden. Er zijn flinke zonnige perioden en daarbij wordt het warm: van 24 graden in het westen tot lokaal 27 graden langs de zuidgrens. Alleen vlak aan zee en in de noordelijke provincies is het enkele graden minder warm. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Woensdag
Met een westelijke stroming krijgen we te maken met heel normaal Hollands zomerweer met zon, wolken en verspreid over het land flink wat buien. De temperatuur stijgt naar 20 tot 24 graden en de westenwind wind is veelal matig van kracht. 

Donderdag
Ook donderdag staat er vooralsnog geen weersverandering op het programma. We hebben wederom te maken met een mix van wolken, zon en af en toe een bui. Het wordt 19 graden op de Wadden tot 23 graden in het zuidoosten. 

Vrijdag
Het licht wisselvallige weerbeeld zet zich ook op de laatste dag van de werkweek voort. De kans op buien blijft bestaan. Aan de temperatuur verandert weinig.

 

Het weekend
In het weekend zoekt de wind mogelijk wat meer de zuidhoek op. Hierdoor lopen de temperaturen op en kan het het zondag op uitgebreide schaal weer zomers warm. Lagedrukgebieden blijven echter dichtbij ons land circuleren waardoor we regelmatig op buien kunnen rekenen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.