Het weer tot en met zondag

Gepubliceerd op 12 juli 2023 om 13:47

Het nu volgende weerbericht is afkomstig van weerplaza.nl

Oog op Weer…

Vooral over de oostelijke helft trekken nog wat kortdurende lichte buien. In de rest van het land is het grotendeels droog geworden met een combinatie van zonneschijn en stapelwolken. De temperatuur stijgt naar 20 tot 24 graden. Er waait een matige zuidwestenwind. Aan zee is de wind duidelijker aanwezig met windkracht 5 en soms zelfs windkracht 6. Komende nacht maken vooral het westen en noorden kans op een bui vanaf zee. Morgen krijgen we heel vergelijkbaar weer met 20 tot 23 graden en af en toe een lichte bui.

 

Vrijdag 14 juli: enkele graden warmer
De aangevoerde lucht wordt wat warmer en de middagtemperatuur komt uit tussen 23 en 27 graden. Het is op veel plaatsen droog met wolkenvelden zonnige perioden. Aan de kust is kans kans op lokaal wat regen. De wind komt uit het zuiden tot zuidwesten en is matig van kracht.

 

Zaterdag 15 juli: zomers met (onweers)buien
Het wordt een zomers warme dag met 25 tot 28 graden. In het zuidoosten en oosten wordt het 29, lokaal 30 graden. In de ochtend is het een tijd droog met zonnige perioden. Later zullen verspreid over het land buien ontstaan. Vooral in het oosten is daarbij kans op een stevigere bui met onweer. Ook in de avond moeten we rekening houden met buien.

 

Zondag 16 juli: normale temperaturen en enkele buien. Het weerbeeld is heel wisselend met droge perioden waarin de zon af en toe schijnt en enkele buien. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind en aan de kust is de wind krachtig. Het wordt 21 tot 24 graden.

Dagelijks kunnen enkele buien ontstaan, maar er zijn ook lange droge perioden. Zon en wolken wisselen elkaar af en de middagtemperatuur ligt tussen 20 en 25 graden.

(Weerplaza.nl)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.